Over mij

Mijn naam is Tatiana Kiourou. Ik ben concertpianiste, pianodocente, koorleidster, componiste en arrangeur. Muziek is mijn leven.

Opleiding

Al op 3-jarige leeftijd maakte ik kennis met de piano. Toen ik zes jaar oud was begon ik mijn studie op de muziekschool in mijn geboortestad Tsjeljabinsk, Sovjet-Unie. Ik was de winnares van twee pianoconcoursen voor jonge pianisten. Na zeven jaar behaalde ik cum laude mijn diploma. Ik vervolgde mijn opleiding aan het Tsjaikovski Muziek Instituut, die ik ook cum laude heb afgerond. Daarna volgden jaren studie aan het Mussorgsky Staats Conservatorium in Jekaterinburg. Na mijn opleiding werkte ik op de Universiteit van Kunst en Cultuur in Tseljabinsk.

Mijn werk

Sinds 1994 woon en werk ik in Nederland. Twee jaar later werd ik de vaste pianiste van het Haagse koor Voices Unlimited. Bij de Stichting Between Us was ik 15 jaar lang de muzikale leider en soliste. Ik ben een veelgevraagd concertpianiste en treed regelmatig op, zowel solo als met verschillende solisten en gezelschappen in binnen- en buitenland.

Pianoles

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als pianodocente. Op dit moment geef ik pianoles bij mij thuis in Zoetermeer, dicht bij het Stadshart.

Vrouwenkoren

Ik geef leiding aan twee zelf opgerichte vrouwenkoren: 'Con Amore' in Woerden en 'Vivace' in Zoetermeer.

Eigen composities

Met veel passie, plezier en liefde componeer ik muziek voor piano, harp en koren.

Ik ben trots op mijn twee uitgebrachte CD's:

  • “Retro, Jazzy Pieces for Piano” (2011)
  • ''My Medleys” (2013).

Youtube video's

Op mijn Youtube kanaal zijn video's van verschillende concerten te zien.